Koha logo

Koha-kirjastojärjestelmä – Maailman ensimmäinen vapaan ja avoimen lähdekoodin kirjasto­järjestelmä


Koha – Kirjastojärjestelmä osana avoimuutta

Koha on vapaan ja avoimen lähdekoodin lisenssillä toteutettu kirjastojärjestelmä, jonka taustalla on laaja kansainvälinen käyttäjä- ja kehittäjäverkosto. Vapaan lähdekoodin periaatteiden mukaisesti Kohan toiminta ja kehitys on läpinäkyvää. Koha on täten osana edistämässä koko kirjastopalvelun läpinäkyvyyttä.

Vapaus ja läpinäkyvyys

Missiomme on edistää vapaan ja avoimen lähdekoodin käyttöä. Tämä edistää yhteisten palvelujen läpinäkyvyyttä. Visionamme on luoda kirjastoille helppo ja luonnollinen siirtymä avoimen lähdekoodin kirjastojärjestelmään ja sen myötä osaksi vapaan koodin yhteisöä.

Koha-kirjatojärjestelmä mukautuu tarpeisiinne

Kohan monipuoliset ominaisuudet takaavat järjestelmän soveltuvuuden eri tarpeisiin. Kohaan sisältyvät käytännössä kaikki toiminallisuudet, joita kirjasto tarvitsee. Koha sisältää ja tukee eri rajapintoja, jonka vuoksi se integroituu vaivattomasti muiden järjestelmien ja laitteiden kanssa. Koha-kirjastojärjestelmä on yhteensopiva usean suomalaisen palvelun, kuten Finnan ja Melindan kanssa. Kirjaston on mahdollista siirtyä Kohaan lukuisista muista kansainvälisistä ja suomalaisista kirjastojärjestelmistä Koha-yhteisön tuottamien konversiotyökalujen avulla.

Vankalla kokemuksella

Ammattilaisillamme on pitkä Koha-kokemus niin julkisista, tieteellisistä kuin erityiskirjastoistakin. Osallistumme aktiivisesti kansainvälisiin Koha-tapaamisiin, -koulutuksiin sekä muihin vapaan ja avoimen lähdekoodin tapahtumiin. Toimintatapamme on ideologinen valinta, sillä avoimuus ja läpinäkyvyys ovat meille tärkeitä arvoja. Kohan avulla pystymme jakamaan näitä arvoja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Yrityksellämme on laaja kokemus muiden kirjastojärjestelmien siirtämisestä Kohaan.

Tarjoamme Koha-kirjastojärjestelmän ylläpitopalvelua


Tutustu itse Kohaan!

Katso käyttöohje ja lukuisat YouTube ja Vimeo-videot Kohan käytöstä

Kohan lähdekoodi on vapaasti saatavilla ja muokattavissa

Asenna oma Kohasi

https://koha-community.org/download-koha