Koha logo

Pienille kirjastoille maailman paras kirjasto­järjestelmä­ratkaisu.


Oikeasti avoin kirjasto­järjestelmä

Koha on vapaan ja avoimen lähdekoodin lisenssillä toteutettu kirjastojärjestelmä, jonka taustalla on laaja kansainvälinen käyttäjä- ja kehittäjäverkosto. Suomi-Koha version koodaukseen on osallistunut 459 henkilöä ympäri maailman. Vapaan lähdekoodin periaatteiden mukaisesti Kohan toiminta ja kehitys on läpinäkyvää, jolloin julkisilla varoilla hankittu palvelu on julkisesti kaikkien käytettävissä ja tarkasteltavissa.

Visiomme

Tarjota kaikille kirjastoille mahdollisuus olla osa Koha-yhteisöä. Edistää vapaan ja avoimen lähdekoodin käyttöä maailmalla.

Mukautuu tarpeisiinne

Kohan monipuoliset ominaisuudet takaavat järjestelmän soveltuvuuden eri tarpeisiin. Kohaan sisältyvät käytännössä kaikki toiminallisuudet, joita kirjasto tarvitsee. Koha sisältää ja tukee eri rajapintoja, jonka vuoksi se integroituu vaivattomasti muiden järjestelmien ja laitteiden kanssa. Koha on yhteensopiva usean suomalaisen palvelun, kuten Finnan ja Melindan kanssa.

Vankalla kokemuksella

Ammattilaisillamme on yhteensä yli kymmenen vuoden Koha-kokemus. Osallistumme aktiivisesti kansainvälisiin Koha-tapaamisiin, -koulutuksiin sekä muihin vapaan ja avoimen lähdekoodin tapahtumiin. Toimintatapamme on ideologinen valinta, sillä avoimuus, läpinäkyvyys ja rehellisyys ovat meille tärkeitä arvoja. Kohan kautta pääsemme jakamaan näitä arvoja yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Valitse paras. Tarjoamme Kohan ylläpitopalvelua.


Älä usko meitä, tutustu itse Kohaan!

Katso käyttöohje ja lukuisat Youtube/Vimeo-videot Kohan käytöstä:
Koha-yhteisön käyttöohje
Koha-videot Youtubessa
Koha-videot Vimeossa
Paul Poulain esittelee Koha-historiaa

Kohan lähdekoodi on vapaasti saatavilla ja muokattavissa:
https://github.com/KohaSuomi/Koha

Asenna oma Kohasi:
https://koha-community.org/download-koha/