loader image

Hypernova Oy on joensuulainen vapaiden ja avointen IT-järjestelmien asiantuntijayritys. Kutsumuksemme on edistää yhteiskuntamme vapautta ja läpinäkyvyyttä vapaan lisenssin järjestelmien avulla. Periaatteen mukaan ohjelmistot ja laitteistot ovat vapaasti kaikkien käytettävissä, muokattavissa ja jaettavissa. Malli muodostaa järjestelmien ympärille yhteisöjä, joissa osalliset jakavat osaamistaan ja innovatiivisia ideoita koko yhteisön hyväksi. Avoimesti lisensoidut järjestelmät ovat läpinäkyvyyden kannalta tärkeitä, koska kenellä tahansa on mahdollisuus perehtyä järjestelmän toimintaan vapaasti toisin kuin suljetun koodin järjestelmissä.

Erityisesti julkisella sektorilla on mielestämme sekä vastuu että velvollisuus käyttää ja tukea vapaita ja avoimia ohjelmistoja ja laitteistoja. Koemme, että veronmaksajilla on oltava oikeus ja mahdollisuus perehtyä rahoittamiensa palveluiden toimintaan ja taustoihin.

Kantavana ajatuksenamme on minimoida ylimääräiset kustannukset ja turha paperityö. Pystymme tuottamaan palvelumme hyvin kilpailukykyiseen hintaan käyttäen moderneja ja automatisoituja tukipalveluita. Toimintamme on lähes kokonaan digitalisoitu ja pyrimme toimimaan täysin ympäristöystävällisenä paperittomana organisaationa. Sen osoittaaksemme olemme sitoutuneet ilmastokumppanuuteen Joensuun kaupungin kanssa.

Asiakkainamme on kuntia sekä kotimaisia että ulkomaisia yrityksiä. Kaikki palvelimemme sijaitsevat EU-alueella ja suurin osa Suomessa.

Kuten moni muu projektimme, myös tämä sivusto on julkaistu GitHubissa.